preskoči na sadržaj

Osnovna škola Stjepana Ivičevića Makarska

Login
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

ZA UČENIKE I RODITELJE

ZA UČITELJE

Tražilica
Pomoć i savjetovanje...

Posjetite...

 

Časopisi, novine, radio...

Anketa
Želite li da naša Škola napravi svoju stranicu na Facebook-u?

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Svevremeni Marin Držić kazališnog studija Rijeka u OŠ Stjepana Ivičevića
Ivana Ćulav / datum: 5. 3. 2020. 23:21

U srijedu 4. 3. 2020. posjetili su nas glumci gđa Nerma Kreso Kavain i g. Darko Kavain  Kazališnog studija Rijeka. Zanimljivom pričom, oživljavanjem dalekih razdoblja i autora, glumačkom vještinom  te interaktivnim kazalištem, gđa Nerma Kreso Kavain i g. Darko Kavain, na naše veliko zadovoljstvo, osvježavaju i dopunjuju nastavne sadržaje iz hrvatskog jezika.


[OPŠIRNIJE]Posjet pripovjedačice Margarete Peršić...
Ivana Ćulav / datum: 21. 5. 2019. 15:41

17.05.2019. u OŠ Stjepana Ivičevića

Suradnja školske knjižnice i Školske knjige

„Moje ime je Rapsodija, pripovjedačica lutalica. Svakoj priči znam početak i kraj. Pričat ću vam priče opasne i strašne, ljubavne i one pustolovne o junacima slavnim, djevama bajnim i vremenima davnim. Pripovjedačica sam staroga kova, novog a doba, a ove priče u jedan sat stanu, a sjećanja na njih traju i traju. A vi dođite, ugodno se smjestite, priču počujte, a poslije pričajte kako ste tamo bili i vi, medovinu pili i dobro se zabavili!“


[OPŠIRNIJE]RSS


Susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

 

     U organizaciji knjižnice i Školske knjige naša škola je 18.3.2011. ugostila spisateljicu Željku Horvat-Vukelja. U svojoj vrlo energičnoj i emotivnoj prezentaciji priče i slikovnice 'Glasovir' predstavila se našim učenicima prvih i drugih razreda. Naučila ih je kako se prave 'frizure' od čarapa, posprema soba, nalaze gumbići, i još puno toga.

Učenike se dojmila priča o glasoviru koji nije imao sreće u životu. Na dar ga je dobila djevojčica Katarina, koja nije voljela svirati pa je on odletio od nje i postao leteći glasovir. Pronašao ga je dječak koji ga je samo htio prodati za neku beznačajnu igračku. Glasovir se skrio kod starice i glumio njenu ostavu za marmeladu dok ga nisu opet ukrali neki ljudi, koji su ga na sreću odnijeli u kazalište. Napokon je dospio u ruke vrijednoga mladica, glazbene nade, koji je prepoznao vrijednost kvalitetnog "pravog"glasovira.

Spisateljica je glumila, pjevala, svirala, i time pobudila pažnju naših mališa.

 

Oni su je s oduševljenjem slušali i sudjelovali u igrama. Pjevali su , plesali, rješavali zagonetke, rebuse i premetaljke. Nakon susreta ispratili su je dugim i snažnim pljeskom te pjesmom 'Kad si sretan'. Zaista smo bili sretni.

Učenici prvih razreda za lektiru su čitali Hrabricu i Slikoprice, pa je spisateljica  s njima popričala o doživljajima nakon čitanja. Na oduševljenje svih, potpisala im se u kupljene slikovnice.

Ovaj susret svima će nam ostati duboko u sjećanju.     

 

preskoči na navigaciju